AANgenaam!

Missie

Het verbeteren van de samenwerking in alle organisaties door middel van dynamische trainingen/coaching op maat, passend bij het niveau en behoeften van opdrachtgever en deelnemers.
&
Laten zien dat iedereen regie heeft over zijn eigen leven en daarmee zijn eigen keuzes kan en mag maken door middel van on- en offline trainingen/coaching op maat.

Visie

Het creëren van een prettige en eerlijke communicatie voor iedereen, zowel intern als extern. Hierbij staat verbinding, regie en plezier centraal.

AANgenaam! Ik ben Karin van den Bos

 

Even voorstellen

Als cultuurbouwer en interim schoolleider help ik bevlogen teams samen (verder) te bouwen aan een fijne werkcultuur en hiermee werkgeluk te creëren, zodat zij kunnen zorgen voor het beste onderwijs voor onze kinderen.

Van jongs af aan heb ik van mijn ouders meegekregen dat het belangrijker is dat ik me blij en gelukkig voel, dan dat mijn prestaties sky high zijn. Ik werd echt wel door mijn ouders aangesproken op mijn kunnen en kreeg het te horen als ik beter kon, maar goed in je vel zitten; dat was het belangrijkste.

Nog elke dag ben ik mijn ouders hier dankbaar voor.

Naast mijn gevoeligheid voor sfeer is het misschien daarom wel dat ik altijd op zoek ben geweest naar een fijne werkplek waar er, naast doen waar ik betaald voor werd, ook veel gelachen werd en ik me veilig voelde om te zeggen wat ik vond en dacht.

Totdat… ik leiding ging geven aan een team waar roddel en achterklap aan de orde van de dag waren en er collega’s waren die elkaar niet eens groetten. Vreselijk vond ik dat!

Ik maakte dit bespreekbaar en kwam erachter dat niemand uit het team dit een fijne situatie vond. Met hulp van iemand die ik inhuurde, inzet van het team en het voeren van goede gesprekken, verliet ik dit team na anderhalf jaar met een goed gevoel.

‘Bedankt voor de inzichten die ik heb gekregen dankzij jou. We hebben een mooie start gemaakt en kunnen nu verder bouwen aan onze fijne cultuur.’ Kreeg ik op een afscheidskaartje van een collega.

Hier is het vlammetje aangegaan en heb ik meer dan ooit ervaren hoe belangrijk het is om met een goed gevoel naar je werk te gaan, samen te werken terwijl het veilig voelt en vanuit een gezamenlijke visie het beste onderwijs aan de kinderen te geven.

Na verschillende cursussen en opleidingen gevolgd te hebben, ben ik AAN! Trainingen gestart om schoolteams te helpen aan hun fijne cultuur en werkgeluk. Ik gun het iedereen blij naar z’n werk te gaan en een open en eerlijke communicatie te hebben binnen het team.
AAN! staat voor AANdacht, AANpakken en Nieuwsgierig zijn. Daarnaast hoop ik mensen AAN te zetten en te enthousiasmeren tot het kijken naar en reflecteren op zichzelf. Af en toe uit staan om dit te kunnen doen, is uiteraard ook van belang ;).

Ik maak gebruik van de Transactionele Analyse. TA is een persoonlijkheids-/communicatiemodel waarbij er wordt uitgegaan van het zelfsturende vermogen van de mens. Je hebt altijd een keuze om iets in jouw houding, gedrag of communicatie te veranderen. Dit is super waardevol voor het omgaan met jezelf en een ander binnen het werken met een team.

Ben jij al AAN?